22 Σεπ 2014

Οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από την πατριωτική αριστερά


Για να μιλήσουμε σοβαρά, ο Αλέξης έκανε καλά που πήγε να δει τον Πάπα. Ο Πάπας δεν είναι μόνο θρησκευτικός ηγέτης, ουδέποτε ήταν μόνο αυτό. Είναι κυρίως πολιτικός ηγέτης. Υπενθυμίζω ότι οι ΗΠΑ υλοποιούν την "προτροπή" του Πάπα για σχηματισμό ευρύτερης - παγκόσμιας συμμαχίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Επίσης, να υπογραμμίσω, ότι ο Πάπας -με σύγχρονους όρους πάντα- μέσα από αυτή την προτροπή στην ουσία έχει κηρύξει σταυροφορία, απλώς δεν είπε τη λέξη "σταυροφορία'...

Ο ίδιος Πάπας προωθεί το προφίλ ενός "αριστερού" αρχιερέα, άσχετο εάν έχει αρνηθεί ότι είναι αριστερός. Βεβαίως, το τι συμβαίνει στα υπόγεια του Βατικανού ουδείς γνωρίζει, αλλά -εάν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά- ο Αλέξης έκανε καλά που πήγε να δει τον Πάπα.Η μόνη μου επιφύλαξη είναι τι είπε ο Αλέξης στον Πάπα. Βλέπετε δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο πώς οι ΣΥΡΙΖΑίοι αναλύουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη Αριστερά πώς αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα πράγματα.


Από την άλλη, θα ήθελα πολύ να είχαμε μια Αριστερά στην Ελλάδα όπως στη Σκωτία, αναφέρομαι φυσικά στο Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, το οποίο στην Ελλάδα μας λένε ότι είναι "εθνικιστικό" παραβλέποντας ότι πρόκειται για ένα κόμμα αριστερό - σοσιαλιστικό, το οποίο συμμετέχει στην Ευρωβουλή στην ίδια ομάδα με τους Πράσινους και αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα του "αριστερού εθνικισμού".


Οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από την πατριωτική Αριστερά, εκείνη που αγωνίζεται για το λαό και την πατρίδα. Η άλλη "αριστερά", των Ποταμιών, των Τατσόπουλων, της Ρεπούση (με την οποία ιδεολογικά είναι ομομήτριος και ο ΣΥΡΙΖΑ) πρόκειται για μια αφύσικη ανοησία που δεν αφορά κανέναν μας, μόνο τους θολοκουλτουριάρηδες αριστερούς του Κολωνακίου και τους αργόσχολους "επαναστάτες" των Εξαρχείων.


Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να γίνει πατριωτική Αριστερά, εάν οι πατριωτικές φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκτήσουν την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία, φοβάμαι ότι πέρα από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε σήμερα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εθνική κρίση, μην πω εθνική τραγωδία, σε περίπτωση που αυτό το "χύμα πράγμα" αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: