12 Σεπ 2014

Εύγε στους ηρωικούς δικαστές!

Αθανάσιος Καρανάσιος

Ανοιχτή εγκωμιαστική αναφορά

Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα των καταστηματαρχών για «κλείσιμο» των καταστημάτων τις Κυριακές.

Υπάρχουν ακόμα δικαστές, που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία του ανάλγητου «ελληνικού» κράτους-Λεβιάθαν, τιμώντας έτσι, τη θεσμική ανάδειξή τους σε ανώτερους λειτουργούς της Θέμιδας και προασπίζοντας παράλληλα κατά τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τη δικαιοσύνη και το δίκιο του ελληνικού Λαού. Περιμένουμε, το ίδιο να πράξουν και τα μέλη της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά τη λήψη της σχετικής οριστικής απόφασης για τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες.

Συγκεκριμένα, δεκτή έκανε το ΣτΕ την αίτηση εμπόρων και υπαλλήλων, που ζητούσαν να ανασταλεί η από 7/7/2014 απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κρίνοντας ότι έμποροι, καταστηματάρχες και υπάλληλοι «θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη». Αναλυτικά, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Μαρία Καρακανώφ, έκρινε ότι από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι έμποροι, καταστηματάρχες, κλπ θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη» ηθική βλάβη, που αναφέρεται «στο δικαίωμα του ελευθέρου χρόνου και της απολαύσεώς του από κοινού με την οικογένειά τους κατά την κοινή αργία της Κυριακής καθώς και στο δικαίωμα στην άσκηση της θρησκευτικής λατρείας, παρίσταται αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη».



Αξιότιμοι κ.κ. δικαστές,

Με την ως άνω πράξη σας, επιβεβαιώσατε εμπράκτως στους διοικούμενους πολίτες, εκτός των άλλων και όσα έγραψε σε μια άκρως ταραχώδη επαναστατική περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας, ο δολοφονηθείς για πολιτικούς λόγους το 1793 εκδότης της εφημερίδας «Ο φίλος του Λαού» Jean-Paul Marat: «Η αγάπη για τους ανθρώπους αποτελεί το θεμέλιο της αγάπης για τη δικαιοσύνη, διότι η ιδέα του δικαίου διαμορφώνεται εξίσου από το συναίσθημα όσο και από τη λογική.»

Κατ ακολουθία των ανωτέρω, ως μέλη ενός στυγνά δοκιμαζόμενου Λαού, αισθανόμαστε αδήριτη την ανάγκη –αν και δεν είμαστε καταστηματάρχες όμως από αίσθημα αλληλεγγύης σ αυτούς-, να σας παρακαλέσουμε, να δεχτείτε από τον καθένα μας, μαζί με το θαυμασμό μας για την αντικειμενική κρίση σας και το δικανικό σας ηρωισμό και ένα τουλάχιστον ταπεινό «εύγε»! Γιατί, η επανάσταση του ελληνικού Λαού, ενάντια στη βάρβαρη και ανθρωποκτονική νέα αταξία πραγμάτων θα ξεκινήσει από τους διανοούμενους!

Αθήνα, 11/9/2014

Με εξέχουσα τιμή και υπόληψη

Αθανάσιος Καρανάσιος



Δεν υπάρχουν σχόλια: