4 Ιουν 2014

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και νέο πακέτο

Την ανάγκη να χρειαστεί η Ελλάδα και νέο πακέτο βοήθειας άφησε ανοιχτό και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που προκάλεσαν την αντίδραση ελληνικής κυβέρνησης. «Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης.

«Η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα αλλά το χρέος είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Αν το επιτόκιο για την εξυπηρέτησή του δεν υποχωρήσει τότε θα χρειαστεί εκ νέου βοήθεια», πρόσθεσε.«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη», σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Απο τις δηλώσεις Σόϊμπλε και νταισεμπλουμ, βγαίνει αβίαστο το συμπέρασμα ότι το μαστίγωμα του ελληνικού λαού συνεχίζεται ανελέητο, ιδιάιτερα μάλιστα μετά την ετυμηγορία των πρόσφατων ευρωεκλογών, όπου μεγάλο μέρος αν όχι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, έκανε αυτή την επιλογή, πιστή στο δόγμα του άγιου δισκοπότηρου, του ευρωμνημόνιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: