19 Μαΐ 2014

Ευρωζώνη - Terminator

Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αθλιότητας. Και όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές-δημοψήφισμα,  κατά τις οποίες όπως όλοι διαισθάνονται ο λαός θα γεμίσει τις κάλπες με την οργή του, η οσμή αποσύνθεσης γίνεται όλο και πιο έντονη.

-Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται ως εξωγήινος. Τα κέρματα που πέφτουν από τα τσουβάλια των κλοπιμαίων τα μοιράζει στα θύματα της μαζικής ληστείας και επιζητεί χειροκρότημα. Περιοδεύει στην Ελλάδα(;) και διαπιστώνει κοσμογονία έργων! Με την ύφεση να σπάει παγκόσμια ρεκόρ, τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, κάποιες άλλες να φεύγουν στο εξωτερικό και κανείς επενδυτής να μην σκάει μύτη, παρά το γεγονός ότι κινεζοποίησε τους μισθούς «για να γίνουμε ανταγωνιστικοί», τάζει θέσεις εργασίας σε 5-6 χρόνια (για όποιον ζήσει μέχρι τότε…)
-Ο αντιπρόεδρος σε μόνιμη κατάσταση υστερίας παραιτεί την κυβέρνηση, την ξε-παραιτεί, παραιτείται ο ίδιος, παραιτεί τον πρόεδρο της δημοκρατίας, σκοτώνει πραξικοπήματα και μέσα στο πανικό του  αποκαλύπτει πως τον Παπαδήμο «τον επέβαλαν ως πρωθυπουργό τα  μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι!» Α, μπα; Συνέβη κάτι τόσο φοβερό σε αυτή τη χώρα; Κι εσύ που ήσουν τότε;
-Τα ίδια προφανώς μέσα ενημέρωσης και οι ίδιοι επιχειρηματικοί κύκλοι σκέφτηκαν πως μάλλον κάηκε ο Βαγγέλης και έφτιαξαν ένα ποτάμι για να τον σβήσουν.
- Στο μεταξύ τα «επιστημονικά» γκάλοπ δίνουν και παίρνουν.  «Ασήμωσε να σε πω»: Η κορυφή από ροζ γίνεται μπλε και τούμπλαλιν ανά ώρα και διάθεση. Το ποτάμι τη μια ξεχειλίζει την άλλη το ψάχνουμε με γεώτρηση. Η «αδιευκρίνιστη ψήφος» πιάνει διψήφιο νούμερο και το «άλλο κόμμα» με 7% βγάζει δυο ευρωβουλευτές...
Αυτή η δυσοσμία δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το ύπουλο, σαδιστικό, γερμανικής έμπνευσης κατασκεύασμα που λέγεται ευρωζώνη δεν καταστρέφει μόνο ανθρώπινες ζωές. Καταστρέφει και πολιτικούς και κόμματα. Και ίσως αυτό δεν μοιάζει κακό, τέτοιοι που είναι. Όμως, σαν ανεξέλεγκτος μετροπόντικας προχωρά και διαλύει στο διάβα του ανθρώπινα δικαιώματα, γραπτούς και άγραφους νόμους, ηθικές αξίες, θεσμούς, συντάγματα… Επιπλέον ροκανίζει και τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήδη μοιάζει ετοιμόρροπη.
Εν μέσω βιβλικής καταστροφής ο Αλέξης επιμένει πως όπου να’ ναι θα δούμε αγγέλους στην κόλαση. Πως κάνοντας υπομονή  μέσα σε αυτή την εκκωφαντική και κακόφωνη συναυλία γερμανικού χέβι μέταλ, κάποια στιγμή θα ακούσουμε Βιβάλντι…
Όμορφος πρέπει να είναι ένας περίπατος πάνω σε άσπρα συννεφάκια Αλέξη, αλλά μην παίρνεις κι άλλους στο λαιμό σου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΟΣ
*Ο Δημήτρης Βάρος είναι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» και υποψήφιος ευρωβουλευτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: