17 Απρ 2014

ΔΡΑΧΜΗ: Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία προς το ΕΣΡ

Τη βάναυση καταπάτηση της αρχής της  πολιτικής πολυφωνίας από τα κεντρικά τηλεοπτικά δίκτυα που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες –μηδέ εξαιρουμένης της δημόσιας τηλεόρασης- καταγγέλλει το κόμμα «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» με ανοιχτή επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Αντί της πολυφωνίας λειτουργούν ως κέντρα προπαγάνδας υπέρ του ευρώ και των μνημονίων απομονώνοντας αλλά και συκοφαντώντας τους υποστηρικτές της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα -που είναι η μόνη λύση εξόδου από το αδιέξοδο που καταστρέφει τη χώρα- και οι οποίοι εκφράζουν σήμερα τουλάχιστον το 30% των Ελλήνων,  τονίζεται στην επιστολή.
Το πλήρες κείμενο είναι το εξής: 
«Εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, θα θέλαμε να θέσουμε ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που ακυρώνει βασικές αρχές της δημοκρατίας, παραβιάζει θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος και  πλήττει το κύρος του θεσμού που υπηρετείτε.
Ακόμα και μετρήσεις από  εταιρίες δημοσκοπήσεων ελεγχόμενες από τα συστημικά ΜΜΕ, καταγράφουν μια ταχέως αυξανόμενη τάση των Ελλήνων πολιτών που απαιτούν τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.  Οι ίδιες εταιρίες δίνουν στην άποψη αυτή ποσοστά πάνω από 25-30%  των ερωτηθέντων και ανεξάρτητες Πανεπιστημιακές μετρήσεις άνω του 50%.
Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στο πρωτοφανές φαινόμενο λαός και κόμματα να είναι χωρισμένοι ουσιαστικά στα δύο, ανεξάρτητα αν υπάρχουν κάποιες επιμέρους διαδικαστικές διαφορές:
 Οι «μνημονιακοί» που θέλουν την παραμονή στο ευρώ, το οποίο διαχειρίζεται  το Βερολίνο.
 Οι «αντιμνημονιακοί» που θέλουν την ανατροπή του μνημονίου με  μετάβαση στο  εθνικό μας νόμισμα, την αποκατάσταση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας και εθνικής αξιοπρέπειας.
Ωστόσο, τα κυρίαρχα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες-μηδέ εξαιρουμένης και της δημόσιας τηλεόρασης- κάθε άλλο παρά τηρούν τις αρχές της πολιτικής πολυφωνίας που εσείς υπερασπίζεστε, δηλαδή την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων και απόψεων. Καταστρατηγούν τους  βασικούς κώδικες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έχοντας μετατραπεί σε κέντρα ανοιχτής προπαγάνδας της μιας άποψης και κατασυκοφάντησης της άλλης, εν απουσία της μάλιστα!
Το κόμμα ΔΡΑΧΜΗ,Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση, που εκπροσωπεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα αντλώντας επιχειρήματα και από κορυφαίους διεθνείς Νομπελίστες οικονομολόγους, είναι παντελώς αποκλεισμένο από τα κεντρικά τηλεοπτικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, δεκάδες ή και εκατοντάδες εκπρόσωποι διάφορων κομμάτων και κινήσεων χωρίς πρόγραμμα και πολιτική υπόσταση όπως το «Ποτάμι», έχουν σκανδαλώδη παρουσία στα κεντρικά  ΜΜΕ. Η  άποψή μας που εκφράζει τουλάχιστον το 30% του εκλογικού σώματος αποκλείεται παντελώς. Στους τελευταίους δύο μήνες εκπρόσωποί μας παρουσιάστηκαν μία μόνο φορά στο Star και τον Sky και ποτέ στο Mega, στον ΑΝΤ1 και στoν  Alpha, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα που ελέγχουν.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την ανατροπή αυτής της  απαράδεκτης Συνταγματικής και δημοκρατικής εκτροπής που ευτελίζει το ισχύον πολίτευμα  και ακυρώνει  την αποστολή σας. Παρακαλούμε να φροντίσετε τουλάχιστον ώστε η υποχρεωτική παρουσία μας για δύο φορές κατά την προεκλογική περίοδο, όπως ορίζουν οι νόμοι και η δημοσιογραφική δεοντολογία, να μην καταστρατηγηθεί, ώστε να υπάρχει μια στοιχειωδώς δίκαιη μεταχείριση των απόψεών μας.
Δημήτρης Βάρος
Δημοσιογράφος
- See more at: http://drachmi5.gr/ellada/drahmi-anoihti-epistoli-kataggelia-pros-esr#sthash.NPqC7lA9.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: