23 Απρ 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Διπλά επικίνδυνος

Αυτή η απίστευτη ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο του της ενοχλητικής για τους Τούρκους ελληνίδας μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν έτυχε μεγάλης δημοσιότητας, όπως της άξιζε.

Μάθαμε ότι οι αντίπαλοι μίλησαν για «ατόπημα», «γκάφα», «τεμενά στον Ερντογάν», ότι οι φίλοι έψαχναν ματαίως για επιχειρήματα ή κρύφτηκαν μέχρι να περάσει η μπόρα και ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στην προσφιλή της μέθοδο: μάσησε τα λόγια της εφαρμόζοντας την αρχή του «όταν δεν ξέρεις που πας, όποιο δρόμο και να πάρεις, εκεί θα σε βγάλει».  
Μάθαμε επίσης ότι στα κομματικά γραφεία, των συνεταίρων στη κυβέρνηση και των παραρτημάτων τους (Ελιά, Ποτάμι κλπ) έτριβαν τα χέρια τους, κρίνοντας το γεγονός αυτό σαν σημάδι ψαλιδίσματος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει πως θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να εξαπατούν και να λεηλατούν τον τόπο, υπηρετώντας ως δούλοι τη διεθνή τοκογλυφία.
Μέχρι εκεί... Όμως το θέμα δεν είναι απλά μια διασκεδαστική γκάφα από την οποία κερδίζουν οι κυβερνώντες, χάνουν οι επίδοξοι διάδοχοί τους και πάμε παρακάτω να δούμε τι θα γίνει μέχρι τις κάλπες…
Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή αιχμάλωτη σμήνους κορακιών που την κατασπαράζουν και η δραστική αντίδραση του λαού της έχει αργήσει επικίνδυνα πολύ για την επιβίωση της. Βλέπουμε αυτές τις εκλογές  -έστω κι αν είναι ευρωεκλογές- σαν δημοψήφισμα όπου ο λαός θα φωνάξει «φτάνει πια» και θα απαιτήσει αλλαγή πορείας άμεσα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Και ας πούμε ότι πράγματι η ΝΔ συντρίβεται κι έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του Ε.ΛΑ.Σ. Πρωταγωνιστής γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο θα συνεχίσει την καταστροφική για τον τόπο οικονομική πολιτική, διατηρώντας το ευρώ -και συνεπώς ακολουθώντας πιστά όλους τους κανόνες που επιβάλλει η ευρωζώνη στα μέλη της- αλλά θα ανοίξουμε και άλλες πληγές:
Το «έλα μωρέ, τι Έλληνες, τι Τούρκοι οι μουσουλμάνοι στη Θράκη» οδηγεί ευκόλως στο «έλα μωρέ τι ελληνικά τι τούρκικα τα ξερονήσια, τα νησιά, η Πελοπόννησος, η Αθήνα…»
Είναι όντως ωραία να ζεις σε ένα κόσμο αγγέλων όπου δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες, άρα ούτε και απληστία ή φτώχεια και κανένας λόγος για να σκοτώσεις ή να σκοτωθείς, οπότε δεν  χρειάζονται χώρες, σημαίες και σύνορα –που είναι το απώτερο όραμα της αριστεράς και το περιγράφει εξαιρετικά ο Τζον Λέννον στο «Imagine».
Όταν όμως ζεις σε μια κακόφημη γειτονιά με γείτονες κλέφτες και ληστές που επιβουλεύονται την ιδιοκτησία σου, ως καλός άνθρωπος που είσαι θα αφήσεις την πόρτα ανοιχτή πέφτοντας το βράδυ για ύπνο; Τότε δεν είσαι αριστερός, είσαι κάτι άλλο. Και επειδή οι πραγματικοί αριστεροί δεν είναι «κάτι άλλο», απλά δεν είσαι αριστερός.
Και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να το λέμε συνέχεια αυτό από τώρα, γιατί θα βγουν μεθαύριο και θα λένε πως η χώρα κατασπαράχτηκε από τα κοράκια και διαμελίστηκε από τους Τούρκους με κυβέρνηση της… αριστεράς.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΟΣ 
*Ο Δημήτρης Βάρος είναι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: