14 Απρ 2014

Η «ΔΡΑΧΜΗ» στηρίζει τους ΑΜΕΑ

Την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ) και  τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» καθηγητής Θεόδωρος Κατσανέβας, όπου ανέπτυξε τις θέσεις/δεσμεύσεις  του κόμματος σε ότι αφορά τους ΑΜΕΑ, τους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας και γενικά την κοινωνική πρόνοια.    
Στην ΟΜΚΕ, συνοδευόμενος από το στέλεχος της «ΔΡΑΧΜΗΣ» και υποψήφιο στις ευρωεκλογές Βασίλη Μπρεάνο, οικονομολόγο- φοροτεχνικό, έγινε δεκτός από τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Γαρδάλη.
Μιλώντας σε μεγάλο αριθμό παρισταμένων, ο κ. Κατσανέβας αφού εξήγησε πως η συντελούμενη καταστροφή του κοινωνικού κράτος -που πλήττει ιδιαίτερα βάναυσα τα πλέον αδύνατα μέλη της κοινωνίας μας- είναι στόχος των μνημονίων, τα οποία είναι προϋπόθεση για είμαστε στην ευρωζώνη, τόνισε:


«Μόνο με την έξοδο από το ευρώ και την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα μπορέσουμε να χτίσουμε ξανά ένα κοινωνικό κράτος. Ορθολογικό, σύγχρονο, απαλλαγμένο από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.
»Στόχοι μας είναι όλοι οι φορείς κοινωνικής πρόνοιας να υπάγονται σε έναν Εθνικό Οργανισμό με αποστολή την προστασία των ΑΜΕΑ, η καθιέρωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κινήτρων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους αναξιοπαθούντες πολίτες».

Ακολούθησε διάλογος (με μετάφραση στη νοηματική), η οποία λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος  που επέδειξαν οι παριστάμενοι για το πώς μπορεί να γίνει η μετάβαση στη δραχμή και ποια θα είναι τα οφέλη, διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες.
Στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραπληγικών, τον Γ.Γ του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση», όπου η υποδοχή του κ Κατσανέβα υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, τον προλόγισε ο πρόεδρος κ. Θανάσης Βίγλας, κάνοντας αναφορά στη θετική για τους ΑΜΕΑ θητεία του στο τιμόνι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.
Η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία της στο θέμα των ΑΜΕΑ, συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών  τις κυρίες Βαρβάρα Πάσχου, ψυχολόγο του Πανελληνίου Σύλλογου Παραπληγικών και Βασιλική Παλέτα, δασκάλα της νοηματικής γλώσσας.
"ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια: