14 Απρ 2014

Έτοιμο το 3ο μνημόνιο

Οι πανηγυρισμοί για την απίστευτη επιτυχία της κυρίας Μέρκελ, του κ. Τόμσεν και της ελληνικής κυβέρνησης που διέσωσαν από κοινού την Ελλάδα, αφαιρώντας της σταδιακά όλα τα προσβεβλημένα από κακιά αρρώστια μέλη της (χέρια, πόδια, κεφάλι κλπ), δεν εξαντλούνται στα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα των συστημικών εφημερίδων.

Το Βήμα της Κυριακής (13/4) πανηγυρίζει και εσωτερικά αφού έχει αποκλειστικές πληροφορίες για το… τρίτο μνημόνιο! Το οποίο, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση το έχει στα χέρια της και θα δοθεί στη δημοσιότητα μόλις υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τον υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα».
…Και μην σας εκπλήσσει που τα μνημόνια συνεχίζονται παρά τη διάσωσή μας. Θα είναι μια σειρά μνημονίων για τη σταθεροποίηση της υγείας μας. Αργότερα θα έχουμε τα μνημόνια ανάρρωσης και μετά τα μνημόνια πρόληψης πιθανού ξανακυλίσματος… Μέχρι να το καταλάβει ακόμα και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πως ευρώ χωρίς μνημόνια είναι ψαρόσουπα δίχως ψάρι…
Το τρίτο μνημόνιο λοιπόν, κατά το Βήμα -που είναι σε θέση να γνωρίζει- περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένα κύμα σκληρής φορο-επιδρομής,  δημιουργία μόνιμου μηχανισμού «κινητικότητας» στο Δημόσιο, (με βάση τον οποίο σε περίπτωση άρνησης του εργαζόμενου να τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα απολύεται), νέα αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας για ακόμη ευκολότερες απολύσεις, καθώς και πλήρη διάλυση του ότι έχει απομείνει στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα με περικοπές και μειώσεις στα επικουρικά ταμεία και στο εφάπαξ, αφού το κοινωνικό κράτος καταργείται και τα ταμεία θα στηρίζονται πλέον μόνο στις εισφορές των ασφαλισμένων τους.
Με άλλα λόγια, όπως θα αναλάβει κάποια στιγμή να μας εξηγήσει ο κ. Βενιζέλος, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα από αναδιανεμητικό μετατρέπεται σε ανακεφαλαιοποιητικό, απαλλασσόμεθα από τους συνταξιούχους και γλυτώνουμε το Grexit.
Νέοι πανηγυρισμοί!
Δημήτρης Βάρος
Για τη «ΔΡΑΧΜΗ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: