31 Μαρ 2014

Δραγασάκης : για το πρόβλημα της Ελλάδας δε φταίνε οι ξένοι

Μόνο ντροπή και αποστροφή μπορεί να προκαλούν οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη του αυριανού δηλ. Υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σε γερμανούς βουλευτές ο οποίος έδωσε γην και ύδωρ σε γερμανούς βουλευτές παρέχοντας εγγυήσεις ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί «αξιόπιστη» πολιτική δύναμη που θα επιδιώξει λύσεις εντός της ευρωζώνης,   αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «για το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μας φταίνε οι ξένοι».

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων ελληνικών κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντιπροσωπείας της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλή για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης. Απ' αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι «μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας».
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα που έχουμε είναι ότι το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε είχε μια σειρά από οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, που θα ήθελα να παρακαλέσω τους Γερμανούς συναδέλφους να τις μελετήσουν».
«Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα, για να επεκταθούμε σ' αυτές, αλλά πράγματι πιστεύω ότι αξίζει όλοι να σκεφτούμε, τι σημαίνει ανεργία των νέων 60%, τι σημαίνει ύφεση 25%, τι σημαίνει μείωση των επενδύσεων δημόσιων και ιδιωτικών 58%, τι σημαίνει διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και νομίζω ότι αξίζει να προβληματιστούμε, πώς μια οικονομία μ' αυτά τα δεδομένα μπορεί να υπερβεί την κρίση», σημείωσε.
 Πηγή: http://goo.gl/PW8J0X

Δεν υπάρχουν σχόλια: