17 Μαρ 2014

Εκτοπίζουν από την αγορά το ελληνικό γάλα

Όπως συμβαίνει πάντα, έτσι και τώρα η συγκυβέρνηση  μετά από «επίπονες διαπραγματεύσεις», «σκληρό πόκερ», «μπραν ντε φερ», «ντέρμπι» και άλλα ηρωικά πλην ψεύτικα, αποδέχθηκε πλήρως -όπως όλα δείχνουν- τις προτάσεις της τρόικα που αποδεδειγμένα όχι μόνον δεν θα βοηθούν την ελληνική οικονομία να ανακάμψει  αλλά αντίθετα πλήττουν καίρια παραγωγικούς τομείς της χώρας.


Το «γωνιακό μαγαζάκι που εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα» -κατά δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου- και από το οποίο «όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό» επέβαλε να βαφτίζουμε το παστεριωμένο γάλα «φρέσκο» με διάρκεια ζωής 10 ημερών απαγορεύοντας την κυκλοφορία του όντως φρέσκου διάρκειας 5 ημερών.

Πολύ απλά αυτό επιτρέπει στις ξένες γαλακτοβιομηχανίες, έχοντας πια τον απαιτούμενο χρόνο, να κατακλύσουν την αγορά με το δικό τους εισαγόμενο «φρέσκο» γάλα, βγάζοντας από τη μέση τις ελληνικές βιομηχανίες και τους έλληνες κτηνοτρόφους. 
Αυτό το επισημαίνει και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος  προσθέτοντας μάλιστα πως «τα αποτελέσματα για την τσέπη του καταναλωτή είναι εξαιρετικά αμφίβολα».

Ωστόσο, τόσο ο κ. Παπαδόπουλος, όσο και ο κ. Χαρακόπουλος, τελικά θα αποδεχθούν τη σχετική διάταξη φοβούμενοι μήπως και βγούμε από το ευρώ και… καταστραφούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: