24 Ιαν 2014

Σταθάκης : αδιανόητη η μονομερής απόφαση για έξοδο από το ευρώ

''Αδιανόητη η μονομερής απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η μόνη συζητήσιμη περίπτωση θα ήταν αυτή της συντεταγμένης εξόδου, η οποία θα είχε κάποια πλεονεκτήματα, αλλά θα προκαλούσε ένα πολύ μεγάλο αρχικό σοκ'' δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης.


Το πιο πολυσυζητημένο δίλημμα, «Ευρώ ή δραχμή», συζήτησαν στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης,
ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης και ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β» Αλ. Αλαβάνος.

Ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως η έξοδος από το ευρώ είναι αδιανόητη.
Όπως πρόσθεσε μάλιστα:''η μόνη συζητήσιμη περίπτωση θα ήταν αυτή της συντεταγμένης εξόδου, η οποία θα είχε κάποια πλεονεκτήματα, αλλά θα προκαλούσε ένα πολύ μεγάλο αρχικό σοκ. Η απειλή για έξοδο από το ευρώ δεν μπορεί να αποτελέσει «διαπραγματευτικό όπλο» για την Ελλάδα, από τη στιγμή που μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται καταστροφική.

Σύμφωνα πάντως με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το Μνημόνιο δεν συνέβαλε στην αντιμετώπιση των κακοδαιμονιών της οικονομίας αλλά αντιθέτως την οδήγησε σε κατάρρευση. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης τόνισε πως θα ήταν τραγικό λάθος να ταυτιστεί η απόρριψη του Μνημονίου με την απόρριψη του ευρώ.

Ακριβώς αντίθετη ήταν η άποψη του Αλέκου Αλαβάνου που δήλωσε ότι είναι παράλογο η Ελλάδα να προσπαθεί να βγει από την ύφεση με ένα σκληρό νόμισμα, όπως το ευρώ.
Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η ατάκα του πως ''για το Σχέδιο Β, το εθνικό νόμισμα δεν συνιστά κλείσιμο στο καβούκι'.



Δεν υπάρχουν σχόλια: