20 Οκτ 2013

Καταιγίδα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών


Σε άμεση κατάσχεση μισθών, συντάξεων, περιουσιακών στοιχείων, αλλά και επιδομάτων ανεργίας ή θέρμανσης, προχωρούν οι τράπεζες για χρέη στο Δημόσιο έπειτα από καταιγίδα εντολών που στέλνουν οι ΔΟΥ με εντολές του "Μνημονο-Στουρναρικού"  υπουργείου οικονομικών. Οι κατασχέσεις αφορούν ακόμα και ποσά  κάτω των 1.000 ευρώ, αφού υιοθετείται η απίθανη «λογική» ότι, μετά την πάροδο 24 ωρών από την πίστωση του λογαριασμού στις τράπεζες, το ποσό που υπάρχει θεωρείται κατάθεση και όχι μισθός, σύνταξη ή επίδομα.
Σημειώνεται ότι, τα χρέη προς το δημόσιο μπορεί να αφορούν οτιδήποτε, από μικρές οφειλές στην εφορία, καθυστερήσεις στο ΦΑΠ, έως και μη πληρωμή προστίμων για παρκάρισμα.
Μέχρι στιγμής το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τα πιστωτικά ιδρύματα το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών με τις τράπεζες να έχουν απαντήσει σχεδόν στα μισά αιτήματα που έχουν υποβληθεί. Και έπονται πολλοί περισσότεροι λογαριασμοί που έχουν μπει στο στόχαστρο.

Με τις επάισχυντες και πρωτόγνορες αυτές διαδικασίες, οι ευρωμνημονιακοί εντολοδόχοι, θεωρούν ότι, θα ανταποκριθούν στις τροϊκανές απαιτήσεις για να πάρουν τις επόμενες δόσεις του ναρκωτικού τους, του ευρώ.Όμως, παρ' όλα αυτά, τα φορολογικά έσοδα μειώνονται. Από το πτώμα ούτε ο Δράκουλας μπορεί να πιει αίμα...
Αλλά εκτός των άλλων,  οι πρωτόγνορες αυτές κυβερνητικές συνταγές καταστρέφουν πλήρως το ήδη απαξιωμένο τραπεζικό μας σύστημα, αφού ακόμα και οι μικροκαταθέτες θα σπεύσουν να αποσύρουν και τις ελάχιστες καταθέσεις τους απο τις τράπεζες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τις διασώσουν.

- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/kataigida-katasheseon-trapezikon-logariasmon#sthash.xZuubSZN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: