25 Μαΐ 2013

Ο Νίκος Νικολόπουλος με τη δραχμή


Λίγο απ' όλα στο κόμμα του Ν. Νικολόπουλου
Επικαλούμενος την «πνευματική παρακαταθήκη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή», ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσίασε χθες το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ), με έμβλημα την παλιά δάδα της Ν.Δ.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, που εξελέγη με τη Ν.Δ. και σήμερα είναι γ.γ. της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του νέου κόμματος, έπνεε μένεα κατά του Αντ. Σαμαρά. Τον κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύτηκε την αλλαγή του Μνημονίου, όπως προεκλογικώς είχε υποσχεθεί, και δεν ακολουθεί τις αρχές της Ν.Δ.

Ο ίδιος προέβαλε το ΧΡΙΚΕ ως τη μόνη διέξοδο προς τους νεοδημοκράτες, ώστε να μην καταφεύγουν στα άκρα, όπως είπε, αλλά εντός ενός κόμματος του δημοκρατικού τόξου. Ο κ. Νικολόπουλος δεν απέκλεισε καμία συνεργασία με κόμματα που ανήκουν στο αντιμνημονιακό μπλοκ και εμφανίστηκε ανοιχτός για να συζητήσει το θέμα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. «Δεν κατανοούμε γιατί θεωρείται ταμπού από κάποιους», ανέφερε.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει πανελλαδική περιοδεία. Πρώτος εκλογικός στόχος του νέου κόμματος είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές.
a 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: