17 Δεκ 2012

Δηλώσεις- συνεντεύξεις μελών της συμμορίας της δραχμής


 


«Η Ελλάδα έχει μπροστά της μια δύσκολη επιλογή, αφού η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες.«Η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πετύχει μια οικονομική ανάκαμψη, έχοντας ένα ισχυρό νόμισμα» σημείωσε ο μεγάλος Γάλλος πολιτικός. «Είναι καλύτερα να χρησιμοποιεί το δικό της εθνικό νόμισμα για μια περίοδο από το να  έχει την ασφάλεια ενός κοινού νομίσματος; Την επιλογή θα κάνει η ίδια η Ελλάδα». Παρόμοιες δηλώσεις γενικότερα υποστηρικτικές για τη χώρα μας έχει κάνει ο ίδιος και σε άλλες περιπτώσεις».


Valery Ziscar dEstain, τ. Πρόεδρος της Γαλλίας και μεγάλος φιλέλληνας συνέντευξη σε πρακτορείο Reuters,στις 8/12/2012



«Το χρέος της Ελλάδας οφείλεται στις ισχυρές χώρες, που τη χρησιμοποιούν ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα απαιτούν να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός, που είναι σε θέση να το κάνει.  Επομένως, σύντομα θα γίνουμε  μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους. Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας με σκοπό να ισχυροποιηθεί η  επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Και τώρα που αυτό επιτεύχθηκε,  η Γερμανία  λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα.  Είναι γνωστός ο ρόλος της Goldman Sachs, πώς δηλ. η τράπεζα αυτή με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, έχοντας  όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα". Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τρένου προς την "τελική λύση". 

 

Max Keiser,  διεθνής οικονομικός αναλυτής

 

 «η Ελλάδα δεν μπορεί να σωθεί παρά μόνο μέσω μιας ελεγχόμενης εξόδου από το ευρώ. Αυτό θα τη βοηθούσε να ξαναβρεί την ανταγωνιστικότητά της Τουρκίας, θα πρέπει να μειώσει τις τιμές της κατά 30-37%. Αλλά αυτό είναι αδύνατο να επιτευχθεί, αφού υπάρχει ήδη τόσο μεγάλη κοινωνική αναστάτωση που μπορεί να καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο. Αλλά ακόμα και αν υπάρξει αναίμακτη βαθιά ύφεση και πάλι τα ελλείμματα της χώρας δε θα καλυφθούν. Ευχαρίστως θα αποφάσιζα να κάνω τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Ελλάδα αν η δραχμή επιστρέψει, αφού όλα θα είναι 50% πιο φθηνά».

 

Hans-Werner Sinn, κορυφαίος γερμανός οικονομολόγος, ομιλία σε Πανεπιστήμιο Tilburg της Ολλανδίας στις 2/6/2012,

 

 

« Η βάση της Ευρώπης δεν είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, αλλά ένας πολιτισμός, ο ελληνικός πολιτισμός. Είναι αυτός που μας ενώνει. Και ας μην αφήσουμε τους  τραπεζίτες και τους τεχνοκράτες να γονατίζουν φίλους και αδελφούς,

πόσο μάλλον να τους ταπεινώζουν και να ταπεινώνουν κι εμάς» Vive la

Grece!

Ετιέν Ρολάν, επίτιμος καθηγητής ελληνικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris I, Πάνθεον, Σορβόνη, Le Monde το Μάιο του 1912)

Δεν υπάρχουν σχόλια: