23 Δεκ 2012

Πούτιν: «Αν η Ελλάδα είχε μείνει στη δραχμή, ίσως να μην είχε τόσα προβλήματα»

 

«Αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή, ίσως να μην ντιμετώπιζε τα σημερινά της προβλήματα και να είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι» στις 25-11-2012. 
«Η ηγεσία της Γερμανίας ακολουθεί επιδιώκει πρώτα  να αρθούν τα συστημικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και κατόπιν πλέον να διοχετευθούν πρόσθετα μέσα, διότι εάν γίνει διαφορετικά, τότε τα πρόσθετα οικονομικά μέσα θα εξατμιστούν, θα δώσουν μια προσωρινή ώθηση, που δε θα είναι επαρκής επιτάχυνση για να καλυφθεί όλη η απόσταση ως την έξοδο από την κρίση», είπε ο ρώσος ηγέτης.

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΕΕ για γραφειοκρατικές πρακτικές και ακατανόητη απροθυμία να συνεργαστεί με τη Ρωσία.
«Νομίζω ότι στην Ευρώπη για λόγους πολιτικούς έτρεξ πολύ μπροστά. Και με κοινούς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τηρηθούν στις ανεπτυγμένες οικονομίες της αγοράς, ενέταξαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες χώρες, οι οποίες ως προς το επίπεδο ανάπτυξης των οικονομιών τους δεν ήταν ουσιαστικά έτοιμες γι’ αυτό. Θα μπορούσαν δηλαδή να ενταχθούν, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με άλλους όρους», εκτίμησε ο ρώσος ηγέτης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: