4 Νοε 2016

Κατοχικές σκηνές με ουρές για δωρεάν..σοκοφρέτες στην Ελλάδα του "Ευρωπαράδεισου"


Θλίψη,ντροπή και καταισχύνη μας γεμίζουν οι κατοχικές σκηνές με εκατοντάδες ανθρώπους  να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τέσσερις γκοφρέτες (!), που μοίραζε το ίδρυμα του Στέλιου Χατζηϊωάννου στο κέντρο της Αθήνας. Οι σκηνές της ντροπής, ναι συμβαίνουν σήμερα το σωτήριο έτος 2016 στην Ελλάδα του "Ευρωπαράδεισου". Εδώ στο κέντρο της Πρωτεύουσας, πλήθος
χαμηλοσυνταξιούχων, αστέγων αλλά και μετανάστες ή μητέρες με μικρά παιδιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το νεοκλασικό της οδού Ευριπίδου 10, όπου το ίδρυμα του Κύπριου επιχειρηματία διένειμε δωρεάν τέσσερις γκοφρέτες ανά άτομο στο πλαίσιο του προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς».
Η ουρά που σχηματίστηκε ήταν τόσο μεγάλη, που έφτανε ως τη συμβολή με την οδό Αιόλου! Το πρόγραμμα άρχισε στην Κύπρο το 2013 και επεκτάθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2014.
Τότε είχαν δημιουργηθεί και πάλι ουρές, όταν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος μοίραζαν σάντουιτς στην οδό Γερμανικού στον Κεραμεικό. Ομως, αυτό που συνέβη χθες δεν έχει προηγούμενο, με τόσο πολλούς ανθρώπους να συνωστίζονται για ένα μικρό σνακ όπως η γκοφρέτα...
Ντροπή και αλοίμονο  σε όσους δέχονται ακόμα το αισχρό, γελοίο,κακομοίρικο, ευτελές ιδεολόγημα του "πάση θυσία στο ευρώ. Αφού έχει χαθεί η παληκαριά, ζητείται έστω λίγη αξιοπρέπεια. Και φιλότιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: