13 Οκτ 2016

Μετανάστες,πρόσφυγες ή εισβολείς ;



Σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’ διαβάσαμε το γνωστό αριστερό τσιτάτο "οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές;" Ακούγεται ωραίο και αληθινό. Είναι όμως; ας τα βάλουμε κάτω ένα-ένα να δούμε τι γίνεται.
1) "Οι παππούδες μας πρόσφυγες". Φυσικά και όλοι γνωρίζουμε ότι οι παππούδες μας ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία, με τη Σφαγή της Σμύρνης. Πρόσφυγες; για να δούμε. Έφυγαν από ξένη χώρα (Τουρκία) και ήρθαν στην
πατρίδα τους (Ελλάδα). Πρόσφυγες ή παλιννοστούντες Έλληνες λοιπόν; επίσης σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες ο όρος πρόσφυγας ισχύει ΜΟΝΟ στην πρώτη ασφαλή χώρα διαφυγής. Εν προκειμένω δηλαδή και ειδικά για τους Σύρους, πρώτη ασφαλής χώρα είναι η Τουρκία και όχι η Ελλάδα ή η Γερμανία κλπ κλπ. Συνεπώς άλλο πρόσφυγες, άλλο παλιννοστούντες Έλληνες.
2) "Οι γονείς μας μετανάστες". Προφανώς και ήταν μετανάστες. Όλες οι φάμπρικες της Γερμανίας είχαν γεμίσει με Έλληνες εργάτες. Gastarbeiter (γκασταρμπάιτερ) τους αποκαλούσαν, για όσους ομιλούν τη γερμανική. 

Πάλι όμως δεν είναι ίδια περίπτωση με το σήμερα. Άλλο μετανάστης, άλλο λαθρομετανάστης. Οι Έλληνες πήγαιναν με χαρτιά, μέσω της νόμιμης οδού στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ. Περνούσαν από αυστηρότατους υγειονομικούς ελέγχους και τότε και μόνο τότε έπαιρναν ΕΓΚΡΙΣΗ από τη  χώρα υποδοχής για να εργαστούν. Καμία σχέση με Αλγερινούς, Μαροκινούς, Πακιστανούς κλπ που εισέρχονται στη χώρα μας, χωρίς χαρτιά, κανένα έλεγχο για την κατάσταση της υγείας τους. Άρα πάλι δεν έχει σχέση η Ελλάδα του ’50 και του ’60 με το παρόν.

3) "εμείς ρατσιστές; Είναι διαφορετικό το να λέει ένας λαός, δε μπορούμε να αφομοιώσουμε ένα τεράστιο πλήθος αλλόθρησκων ανθρώπων εν μία νυκτί, σε περίοδο οικονομικής κρίσης μάλιστα, και άλλο το είμαστε ρατσιστές να φύγουν όλοι με βία. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται, σε αντίθεση με το Μαξίμου, πως η διαφορά κουλτούρας θα δημιουργήσει προβλήματα. Ζητά μέτρο και κοινή λογική στο θέμα των προσφύγων ( εντός ή εκτός εισαγωγικών). Μην ξεχνάμε τους ομαδικούς βιασμούς ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Για κάποιους από τους βιαστές, δεν ήταν βιασμός. Ήταν απλά μία πράξη. Μην ξεχνάτε τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ.

Δεν πρέπει να παραποιούμε την ιστορία. Πρέπει να την μελετούμε, για να μαθαίνουμε από τα λάθη και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Όσο για την Αριστερά, κάνει το εξής σοφιστικό κόλπο. Ψευδώνυμος συλλογισμός! Δηλαδή συλλογισμός που χρησιμοποίει ένα εύηχο λογοπαίγνιο για να προκαλέσει αδικαιολόγητη σύγχυση, ντροπή, τύψεις και γενικά δυσφορία σε ακροατήριο που έχει αντίθετες πεποιθήσεις από τον προπαγανδιστή του σοφίσματος.
Ας σκεφτόμαστε λίγο, τι ακούμε και τι διαβάζουμε.

Voice News

Δεν υπάρχουν σχόλια: