20 Ιουλ 2016

Τα μεγαλοκοράκια επιθεωρούν τη λεία τους από τις ελληνικές τράπεζες με προοπτική την υφαρπαγή των ελληνικών επιχειρήσεων και κατοικιών


Αναδημοσιέυουμε χωρίς καμιά νέα παρέμβαση προφητικό δημοσίευμά μας  στο εδώ blog στις 29 Ιανουαρίου για τις αρπακτικές ενέργειες των Γυπών, Πόλσον και Γουάτσα, που επιβεβαιώνονται, εκτός των άλλων, με την υφαρπαγή της Τράπεζας Πειραιώς και την απομπή του Προέδρου και ιδρυτή της Μιχάλη Σάλα.
Οι μεγαλογύπες του χρηματιστηριακού καζινο-καπιταλισμού Πρεμ Γουάτσα και Τζον Πόλσον, μαζί με μια στρατιά μικρότερων κορακιών, ήρθαν στην Ελλάδα για να ελέγξουν τις αρπαγή  των ελληνικών τραπεζών, των οποίων αγόρασαν μεγάλο ποσοστό στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας. Αντίστοιχες αγορές ήταν απαγορευτικές για τους Έλληνες, λόγω και των Capital controls. Οι αξιότιμοι κύριοι Γουάτσα  και Πούλσον, είναι γνωστοί για τις αρπαχτές που έχουν κάνει  μέσα από τα κόλπα του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου, χωρίς να επενδύουν στην πραγματική οικονομία.
Η Fairfax του Πρεμ. Γουάτσα  είναι σήμερα βασικός μέτοχος της Eurobank, και  η  Paulson & Co του Τζον Πόλσον έχει αγοράσει με την ανακεφαλαιοποίηση το 9% της Πειραιώς και το 7% της Alpha Bank.Τα έχουν μοιράσει καλά μεταξύ τους για να μην υπάρχει και παρεξήγηση. Ανάμεσα στους γύπες βρίσκονται και κορυφαία στελέχη της WL Ross & Co,  Steve Johnson, Principal, Capital, Fidelity, Wellington, Brookfield, Highfields και Mackenzie.
Οι κύριοι  Γουάτσα και  Πόλσον, συνοδευόμενοι από στελέχη δικών τους και των άλλων  fund, είχαν και έχουν σειρά συναντήσεων  με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, καθώς και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι τους έχουν παραδώσει ανερυθρίαστα τα κλειδιά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 
Ο Prem Watsa, καταφανώς χαρούμενος για τη λεία του, δήλωσε "πολύ μεγάλη πίστη"  στην επένδυσή του στη Eurobank και εμπιστοσύνη στη διοικητική της ομάδα, ενώ ανέφερε ότι η φετινή χρονιά θα είναι κερδοφόρα για την τράπεζα. Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Eurolife, παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας της Fairfax διεθνώς, λέγοντας ότι δεν "ανακατεύεται" στη διοίκηση των επενδύσεών της σε κάθε γεωγραφική περιοχή, αλλά εμπιστεύεται τις κατά τόπους διοικήσεις. Η μόνη εμπλοκή της Fairfax, όπως είπε, αφορά την αξιολόγηση της απόδοσης των επενδύσεών της, τον τρόπο αμοιβών και τη διαδοχή των σχημάτων διαχείρισης. Δηλαδή, με άλλα λόγια, επιλέγει τα κορυφαία στελέχη των τραπεζών, που αναμένεται να είναι αντίγραφα του γνωστού είδους ανθελληνικού χαμαιλεοντισμού που έχει λανσάρει ο αξιότιμος κύριος Στουρνάρας.
Ευνόητο είναι ότι, το κύριο φιλέτο που ενδιαφέρει τους "κύριους" γύπες είναι το καυτό θέμα των «κόκκινων δανείων» για τα οποία αναμένεται να λάβουν καθησυχαστικές υποσχέσεις ή και δεσμεύσεις από την ΠΦΑ, διασφαλίζοντας τον...κόπο τους να έρθουν μέχρις εδώ στην κατοχική Αθήνα.

Το κωμικοτραγικό του θέματος είναι ότι, τα συστημικά μίντια παρουσιάζουν την εδώ έλευση των μεγαλο-κορακιών ως μήνυμα στήριξης στην ελληνική οικονομία. Ουαί υμίν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: